Dimbo byalag och Dimbo IF

Foto: Lars-Axel Jangbrand

DIMBO IDROTTSFÖRENING

Bastu

 

Badstugan dvs bastun byggdes 1949 och fungerade också på den tiden som mötes och nöjeslokal. Från början var den vedeldad men har sedan länge elaggregat i själva bastun. Det lär bara finnas en enda föreningsägd bastu till i Skaraborg. Det är den vedeldade bastun i Gössäter.

Under adventstiden är det glögg och pepparkakor som gäller. Damerna står för ett uppskattat julbord i omklädesrummet medan herrarna svarar för midsommarfesten, för det mesta utomhus.

 

Fredagar är baddag

damer badar kl.16,

herrar kl.18.

Ett bad kostar 25 kr.

 

Boule

 

Boule är numera DIF:s enda idrottsaktivitet. Våren 2004 byggdes den fina anläggningen vid Dimmehus. Den är också hemmabana för Ottravad boule.

Här avgörs klubbmästerskapet och hemmamatcherna i byalagsserien. I båda fallen gäller det vandringspris.

Dimbo boule deltar också i Ålleslaget som spelas i Falköping och i Falköpings sommarserie. I den sistnämnda spelar man hemmamatcherna på Tidaholms bouleförenings anläggning i stan. Det är också här och i Falköping man spelar boule under inomhussäsongen.

 

 

Idrottshistoria

 

Under 1940- och 1950-talet var föreningen framförallt framgångsrik i terränglöpning och skidåkning. Även i bordtennis skördade man framgångar, särskilt sedan man fått tillgång till träningslokal i Dimmehus. Fotboll hade man spelat tidigare på ganska primitiva planer men det stora lyftet kom i och med Vallensdal 1957. Fram till 1970 deltog DIF i seriespel med varierande framgång. Därefter har Vallensdal använts som träningsplan av Folkabo IK och Ekedalens SK. Nu har arrendekontraktet sagts upp. Viss utrustning har flyttats till boulebanorna.

 

 

 

 

OneWeb 2012 © Copyright